Visie

Lutje Heem stelt in haar visie het kind centraal. Ieder kind is uniek en heeft zijn of haar eigen wensen en behoeftes. Daarom bewegen we mee met het kind en spelen we in op wat nodig is.

We werken dan ook met een globale dagindeling. Er wordt op gezette tijden gegeten en gedronken, en we bieden activiteiten aan waar de kinderen aan kunnen deelnemen Ieder kind ontwikkelt zich op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo.

Lutje Heem gaat hier, in de benadering van de kinderen, van uit. Het kind staat centraal. Wij inspireren en stimuleren de kinderen en dagen hen uit om, spelenderwijs, aan hun ontwikkeling te werken.

Door de huiselijke sfeer die we hebben gecreƫerd in de ruimtes en de openheid van ons als begeleiders , zullen de kinderen zich in een veilige omgeving bevinden, waardoor zij zichzelf optimaal kunnen ontwikkelen tot competente individuen.


De wens van de ouders in de opvang en opvoeding van hun kind is belangrijk voor ons. Wij spelen in op deze wens door onze flexibele opvangmogelijkheden. Een ouder kan opvang op maat krijgen. Daarnaast werken wij samen met hen aan de ontwikkeling en opvoeding van hun kind.

 

Het kindercentrum bevindt zich in het Olde Heem, een voormalig zorgcentrum wat nu wordt gebruikt als plek waar mensen van 0 tot 100 kunnen wonen, leven, werken en recreƫren. Op deze manier kunnen de kinderen contact hebben met allerlei mensen wanneer ze dit willen en zich terugtrekken wanneer dit nodig is.

Lutje Heem zorgt met haar locatie en open en huiselijke werkmethode voor een unieke opvang voor kinderen en hun ouders. Naast het feit, dat het gelegen is op een prachtige locatie aan het in het centrum van Kloosterburen, is er een dierenweide, moestuin en zijn bezoekjes van de ouderen om aanwezig te zijn of mee te doen aan activiteiten met de kinderen erg leuk en heel goed voor de ontwikkeling van de kinderen. Bovendien doen de kinderen op een ongedwongen manier een beroep op het verzorgend vermogen van de ouderen. Het contact met de kinderen stimuleert onder meer de alertheid en communicatiebereidheid van de ouderen en biedt hun een geweldige ervaring. Voor beide generaties is het een absolute meerwaarde, samen activiteiten te ondernemen!