Werkwijze

De coöperatie heeft twaalf mensen in vaste dienst en werkt daarnaast met een grote groep van medewerkers die op tal van terreinen hun kennis, vakmanschap en betrokkenheid inzetten; in de keuken van ‘t Olde Heem, in de Kloostertuin, in de bibliotheek, als elektrotechnicus, als timmerman of allround klusjesman, als organisator en begeleider van activiteiten, als gastvrouw of gastheer, als corporate manager etc. etc.

Binnen de coöperatie werken we met zelfsturende teams, waarin iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt.

Wij hebben een zelfsturend team in de zorg, we regelen in principe alles zelf. Iedereen werkt vanuit zijn eigen kwaliteit en kennis.

Alle zorgonderdelen zijn samengevoegd tot één team: de schotten tussen ambulante zorg, wonen en dagbesteding zijn eruit gehaald. Ook de mensen van de keuken zijn aan het zorgteam toegevoegd. Iedereen werkt zoveel mogelijk op zijn eigen vakgebied, maar als er een personeelstekort ontstaat op de woongroep van bijvoorbeeld Nije Heem, door ziekte van een personeelslid bijvoorbeeld, dan kan iemand uit de dagbesteding ook hier ingezet worden. De dynamiek in het team is zo dat iedereen ingezet kan worden op de plek waar dat op dat moment nodig is. Eigenlijk beweeg je constant met z’n allen op wat nodig is.’

Samen verantwoording nemen, samen op elkaar betrokken zijn – dat is het wezen van de coöperatie en van onze werkwijze.