Wonen

De droom van de coöperatie Klooster&Buren, het hebben van een eigen huis waarin iedereen, die dit wil, beschermd kan wonen werd eind 2016 realiteit.
Klooster&Buren kocht van de Zonnehuisgroep ‘t Olde Heem, toen in gebruik als verzorgingshuis. ‘t Olde Heem is inmiddels geen bejaardenhuis meer, maar een appartementencomplex waarin je (beschermd) zelfstandig woont, met waar nodig 24 uurs zorg en toezicht.

 

Bewoners

De bewoners van ‘t Olde Heem zijn niet alleen bejaarden, iedereen die beschermd wil wonen kan een appartement huren. Een belangrijke groep zijn de veelal jonge mensen met een beperking. Zij wonen in ‘t Olde Heem en werken vaak via Mien Toentje, ook onderdeel van Klooster&Buren bij bedrijven in de omliggende dorpen. De jongste groep  zijn de daggasten van het kinderdagverblijf Lutje Heem. Een zelfstandige organisatie, welke ruimte huurt in het pand ‘t Olde Heem. We kunnen met recht zeggen de mensen in het gebouw variëren in leeftijd van 0 tot bijna 100. Deze diversiteit van bewoners en gebruikers heeft voor iedereen een meerwaarde.

Je bepaalt zelf wat je nodig hebt, voor ons ben je uniek als mens met je eigen wensen. Je kunt bijvoorbeeld zelf koken, maar kunt ook kiezen om de door onze koks bereidde maaltijd te bestellen. Als je de huishoudelijke taken niet zelf kunt uitvoeren, kun je de eigen vertrouwde hulp in de huishouding houden, of wij kunnen voor je bemiddelen in een huishoudelijke hulp.

Het is bij ons zelfs mogelijk om je eigen trouwe kat/hond mee te nemen, mits deze geen overlast geeft voor de andere bewoners.

 

Zorg

Klooster&Buren heeft een professioneel team van zorgverleners en begeleiders in dienst. De mensen, die in ‘t Olde Heem wonen, kunnen bij dit team hun zorg inkopen. Daarnaast kunnen ze ook, wanneer de zorgvraag dit toelaat, hun eigen thuiszorg meenemen.

Informatie over huren, klik hier